Piše: Tatjana Peškir

U narednim mesecima, aktuelne su online edukativne konferencije organizacija Brain Foundation i Neuroimmune, koje uvek okupe eminentne stručnjake koji donose vrlo aktuelne i zanimljive teme. Upravo rad ove dve organizacije bio je inspiracija za konferenciju SEECA 2022, kojim želimo najnovija saznanja da dovedemo u naš region.

Edukativne konferencije - AutizamTema ovogodišnje edukacije BRAIN foundation je „From Bench to Biopharma“, odnosno prenos terapija iz studija u kliničku praksu. Interesantno je da tu možemo čuti šta imaju da kažu akademski stručnjaci, ali i kompanije koje dovode nove terapije na tržište. Prošle godine smo imali priliku da čujemo stručnjake sa Harvarda, Mayo klinike, Stanforda i Prinstona a svoj inovativni pristup je prezentovala evropska kompanija Stalicla, izmedju ostalog. Video snimke sa te konferencije možete pogledati ovde.

Na ovogodišnju, besplatnu, edukaciju se možete prijaviti ovde.

Neuroimmune fondacija takođe nudi mogućnost da se obrazujemo od najvećih stručnjaka, pa su 2021. na njihovom webinaru govorili stručnjaci sa univerziteta Yale, Columbia, Stanford, i mnogi drugi. Ove godine čućemo od stručnjaka sa Oxforda, John Hopkins medicinskog fakulteta, Stanforda, Harvarda, koji će govoriti o dijagnostičkim analizama, pristupima tretiranju i dodirnim tačkama imunologije, reumatologije i psihijatrije. Doktorima koji žele da prisustvuju, udruženje nAUkaTIZAM će rado platiti pristup ovoj edukaciji, kao i prošlogodišnjim snimcima. Prijaviti se možete ovde.